After action report: Radpoint Summit Göteborg och Stockholm

Jonas Åström
av Jonas Åström2018-10-11

Dammet har lagt sig efter Radpoint Summit intog Göteborg och Stockholm, 2 respektive 4 oktober. Fantastiskt många kunder, leverantörer, partners och vänner samlades under två dagar för att förkovra sig inom det senaste. Smarta lösningar inom IT-säkerhet, datacenter, identitetshantering och nätverk varvades med lättsamma samtal, skratt och faktiskt även joddling (!).

I Göteborg gästades vi av Mickey Dee som tillsammans med Stefan Odelberg bjöd på samtal som roade, berörde och lämnade eftertankar. I Stockholm föreläste psykologen Jörgen Oom om motivation, prestation och hur vi uppfattar verkligheten. Om verkligheten egentligen finns?

Under eventen passade jag på att ställa ett par snabba frågor till två Radpointare om hur de upplevde Summit – vår vd och vår CTO. Så här svarade dem.

Fredrik Hökegård, VD

Vem är du och vad brinner du för? Jag heter Fredrik Hökegård, jag är VD och en av grundarna av Radpoint. Tillsammans med kollegor och kunder får jag jobba mot samma mål och fightas för den vision vi alla tror på. Det är min stora passion och det jag fokuserar på varje dag.

Varför tycker du att Summit är värt ett besök? Du får inblick i innovativa och smarta lösningar från väl utvalda tillverkare, men också insikt om hur våra koncept och lösningar möter all denna teknik. Dessutom får du en chans att träffa andra kunder och dela erfarenheter. Och slutligen så är det ju en riktigt trevlig stund tillsammans. Allt snyggt förpackat!

Något du vill lyfta fram särskilt? Görans (Radpoints CTO, reds. anm.) arbete om säkerhetstrappan är något som kan vara alla kunder till gagn. Jag rekommenderar alla att fördjupa sig i säkerhetstrappan.

Vad är säkerhetstrappan? Säkerhetstrappan handlar om vilken nivå av risk och risk-aptit som är rimlig. Alla vill ha IT-säkerhet men nivån på den skiljer sig.

Göran Walles, CTO

Vad brinner du för? Jag vill göra skillnad med IT-infrastruktur, processer och människor. Det låter kanske klyschigt men det går att göra mycket skillnad för kunder i de här frågorna

Någon nyhet på årets Summit som du skulle vilja lyfta fram? Alla våra lösningar för smarta datacenter då de fortfarande är väldigt nya för Radpoints kunder. Och vi får väldigt fin bekräftelse tillbaka från kunderna.

Varför ska någon besöka Summit? Man kan inte vara överallt samtidigt. Summit är ett bra sätt att fokuserat förkovra sig i ämnen om cybersecurity, smarta datacenter och nätverk. På det sättet har Summit en hög verkningsgrad, helt enkelt. En investering.

Vi på Radpoint vill tacka för att vi fick chansen att rå om er kunder, leverantörer, partners och vänner under dagarna två. Hoppas ni hade lika roligt som vi och att vi ses nästa gång!