Fyra nya starka experter – varför valde ni Radpoint?

Göran Walles
av Göran Walles2018-09-06

Nu har vi rekryterat fyra experter – Fredrik, Andreas, Jonas och Urban. Varmt välkomna! Vi har nog hunnit presentera några av dem tidigare, men vi tar chansen nu att visa upp alla igen och samtidigt ställa några frågor.

Vi på Radpoint har haft en stadig tillväxt de senaste åren, något vi är oerhört glada över. Vi kommer fortsätta att välkomna nya experter som gillar utmaningar inom säkerhet, datacenter och nätverk och att göra våra kunders utmaningar trygga och tillgängliga 24/7.

Fr v, Fredrik Henne, Andreas Åkerlind, Jonas Engblom och Urban Lindberg.

Men vad är det då som gör att man väljer att börja att jobba på Radpoint? Vi har passat på att fråga de här fyra om varför de har valt just oss och vad de tycker skiljer Radpoint från andra företag. Och det är klart att vi som varit på Radpoint ett tag blir lite stolta. Kolla vad de säger!

Fredrik Henne, Network and Security Support Engineer

Varför valde du att börja på Radpoint? Fokuset på säkerhet för digitala system vilket är eftersatt hos många företag idag när man inte hängt med i utvecklingstakten på området i samma grad som förr. Det är en positiv utmaning att dagligen arbeta med att höja nivån för kunderna så att de ska kunna vara säkra i sitt arbete.

Hur tycker du Radpoint skiljer sig gentemot andra företag?  Radpoints fokus på informationssäkerhet i en tid med allt fler hot mot våra digitala system. Vi levererar också mervärden till kunderna med vår långa erfarenhet inom IT-säkerhet och fokus på välanpassade lösningar som stoppar illasinnade aktörer.

Andreas Åkerlind, Senior Security Consultant

Varför valde du att börja på Radpoint? Radpoint visade att man har en tydlig idé med företaget och många duktiga personer finns här. De har på ett unikt sätt visat att man jobbar med saker man tror på och som man står för, vilket gör att man kan både hjälpa och vara rådgivare till sina kunder i vilka lösningar man ska välja, men framförallt hur man bäst konfigurerar dem. Man är expert på det man jobbar med helt enkelt.

Hur tycker du Radpoint skiljer sig gentemot andra företag?  Radpoint har valt ut de bästa lösningarna som man tror mest på och sett till att vara kunniga på dem. Man har inte den bredaste portföljen men man har den bästa kunskapen på de bästa lösningarna.

Urban Lindberg, Network and Security Support Engineer

Varför valde du att börja på Radpoint? Radpoint strävar inte bara efter att lägga sig i framkant utan strävar även efter att ALLTID vara längst fram och erbjuda de bästa produkterna och ha den högsta kompetensen.

Hur tycker du Radpoint skiljer sig gentemot andra företag?  Vi erbjuder inte en uppsjö av olika produkter inom varje segment utan riktar in sig på den bästa leverantören inom varje segment. På så sätt erbjuder Radpoint alltid det bästa som finns på marknaden.

Jonas Engblom, Senior Security Consultant

Varför valde du att börja på Radpoint? Under mina 20 år i branschen har jag jobbat med många olika nät- och säkerhetsprodukter, de senaste 5 åren med fokus på Palo Alto Networks produkter. Att jag valde Radpoint var för att de är i särklass bäst på att sälja och implementera Palo Alto Networks produkter, har flest Palo Alto Networks-kunder i Sverige, har jobbat längst i Sverige med produkterna och har de vassaste experterna som jag kan utbyta erfarenheter med. En plats där jag kan ta näst steg i min utveckling. Jag gillar att jobba från ”ax till limpa”, dvs införsäljning, design, implementation och att ta hand om befintliga kunder. Hos Radpoint har jag möjlighet att påverka i dessa led, och jag tror att jag kan tillföra en hel del med min erfarenhet.

Hur tycker du Radpoint skiljer sig gentemot andra företag?  Radpoint är en fri och nischad spelare. Med djup expertis på ett fåtal leverantörers produkter, de bästa på marknaden. Man har noga sett över marknaden och valt ut EN leverantör för brandväggar, EN för endpoint protection, EN för Wi-Fi osv. Detta innebär att alla jag jobbar med är experter på att sälja och jobba med dessa produkter. Ett vasst entreprenörsgäng!