.NEXT-konferens stakar ut vägen för Nutanix

Under vårt besök på .NEXT-konferensen i Nice passade vi på att prata med några av de mest intressanta Nutanix-medarbetarna från hela världen, bland annat  Sudheesh Nair, President.

De flesta vi pratar med tycker att nätverkandet är den viktigaste funktionen för konferensen.

– Möjligheten att träffa kunder, partners och prospects är det jag gillar mest med .NEXT, säger Wendy Pfeiffer som är CIO på Nutanix.

Wendy Pfeiffer, Nutanix

Wendy Pfeiffer, CIO på Nutanix, i samspråk med vår egen Jonas Åström om vikten av att träffas och utbyta erfarenheter.

– Som relativt ny är det nyttigt att få höra kundernas långa erfarenhet och att få prata med ingenjörerna om integrationerna och de nya produkterna som används ute i fält. Skalan på eventet gör det mer familjärt och alla har verkligen inställningen att umgås, fortsätter hon.

Någon som också tycker att det är givande att ta del av hur andra löser utmaningar i sina respektive miljöer är Joel Lindberg som är senior SE på Nutanix i Sverige:

– Keynoten är ju central, men breakouts är där magin händer. Där finns möjlighet att dyka djupare i vad olika partners har för lösningar på gemensamma problem, säger han.

AHV och Distributed Storage Fabric – det finns många favoritfunktioner

Bland favoritfunktionerna i Nutanix-plattformen är det flera som framhålls, bland annat Distributed Storage Fabric och Cluster Health.

– Distributed Storage Fabric löser många lagringsproblem hos våra kunder. Det ger flexibilitet att välja system hela vägen från lagring upp till hårdvara och CPU, säger Samuele Cerutti som är SE på Nutanix i Italien.

Matthew Northam, Jonas Åström och Samuele Cerutti vid .NEXT

Matthew Northam, SE UK, Nutanix (t.v.), Jonas Åström, Radpoint (mitten) samt Samuele Cerutti, Nutanix, SE Italien (t.h.) diskuterar favoritfunktioner.

– Cluster health ger en väldigt bra insikt i lösningen och visar att vi bryr oss om hela stacken,  från hårdvaran och upp till mjukvaran, säger Matthew Northam, SE på Nutanix i Storbritannien.

När Nutanix CEO Sudheesh Nair får välja är det AHV som dyker upp som favoritfeature:

– Acropolis Hypervisor är den feature många Nutanix-kunder kan ha mest nytta av. Den hjälper dig att flytta från on-premise till molnet och tillbaka.

President Nutanix, Sudheesh Nair

Jonas (t.h.), fick ett intressant samtal med Nutanix President Sudheesh Nair (t.v) om Nutanix produktvision. Det Sudheesh älskar mest med .NEXT är möjigheten att prata med både partners och kunder – vilket Jonas verkligen fick erfara.

Han vill dock att kunderna ska tänka mer på helheten snarare än enskilda funktioner.

– Jämför med till exempel iPhone; vem tänker på filstrukturen eller att man inte kan köra Flash på den? Anledningen till att jag använder den är för att jag glömmer allt det. En Nutanix-kund ska tänka på helhetsupplevelsen för sina slutanvändare.