Publik- och innehållsrekord på TU2019! Tack alla ni som kom!

Göran Walles
av Göran Walles2019-03-27

Den tionde upplagan av RTU, Radpoint Technical University, är till ända och vi kan återigen konstatera att vi slagit publik- och innehållsrekord. Forumet växer organiskt och även om vi utökat antalet spår har vi inte gjort avkall på våra kärnkompetenser.

Den 21-22 mars var det dags för det tionde RTU som traditionsenligt hölls på Clarion Hotell Gillet i Uppsala.

Nytt för i år var innehållsområdet Unified Communications, utökad agenda med rundabordssamtal samt flera spår där Radpoints teknikexperter själva stod för innehåll och presentation. Från rundabordssamtalen fick vi många bra uppslag om nya ämnen att ta upp till kommande år. I år passade vi på att verkligen utnyttja det faktum att så många experter var samlade på en och samma plats.

Under TU’s andra dag hade vi möjlighet att prata lite extra med NetNordics koncernchef Jarl Øverby om både eventet och om Radpoints betydelse i NetNordics familj.

Förutom att spela in många av presentationerna har vi även filmade intervjuer av alla föreläsare. Tanken är att sammanställa och publicera denna information under vårterminen på vår webb.

Torsdagens keynote om artificiell intelligens och machine learning var både underhållande och lite skrämmande, och väldigt uppskattad av er som var där. Pål Børseth-Hansen som höll presentationen är sedan i februari vår utvecklingschef och hjälper oss att ta nästa steg i fortsatt utveckling av våra MSS-tjänster vilket är något vi är mycket entusiastiska över.

Årets TU var inte bara ett 10-årsjubileum utan också premiär för ett antal nya inslag. Bland annat införde vi rundabordssamtal vilket var mycket uppskattat (uppe vänster). Årets underhållare var Kristoffer Appelqvist…och ja, han drev ganska hårt med oss (nere höger).

Man kan konstatera att i år, likväl som tidigare år, har det hänt massor inom alla de discipliner vi verkar, både när det gäller nya funktioner och sätt att underlätta arbetet, men också hot och risker att se upp med. Vi måste helt enkelt alltid vara beredda att utmana status quo och se vad som kan göras lite bättre, säkrare, smartare och enklare.

Tro inte att vi har bränt allt krut bara för att vi har haft tioårsjubileum! Nu blickar vi framåt mot nästa decennium och nästa år väntar ett antal nyheter som vi tror ska göra Radpoint Technical University ännu bättre. Tack för i år och välkommen tillbaka!

Vår utvecklingschef Pål Børseth-Hansen höll torsdagens keynote om AI/ML. Vi fick mycket positiv feedback. Vill du veta mer om MSS-tjänster? Kontakta oss.

Stort tack alla ni som kom, den tionde upplagan av TU var precis lika kunskapsfokuserat och kollegialt som alltid. Och det är ni som kommer som gör det så speciellt. Välkommen åter nästa år!