Radpoint Technical University firar 10 år

Göran Walles
av Göran Walles2019-02-11

Radpoint Technical University den 21-22 mars är det tionde i ordningen. Vi bjuder som vanligt på spännande seminarier med de mest innovativa tillverkarna och de smartaste experterna. I år har vi dessutom flera nyheter som gör RTU ännu mer relevant för våra besökare. Välkommen att fira med oss!

Nu är det dags för Radpoint Technical University och i år firar vi faktiskt tioårsjubileum! För mig som varit projektledare för RTU från start känns det otroligt roligt att det här forumet har fortsatt att växa och locka både nya och återkommande besökare genom åren. Idag kan vi ju inhämta kunskap från alla möjliga olika källor, men i en allt mer digitaliserad värld blir mötesplatserna face-to-face ännu viktigare. Mötena som uppstår spontant mellan seminarierna leder många gånger till oväntade synergier, samarbeten och kunskapsutbyten.

Tittar man på branschen så har den ju förändrats något oerhört sedan första RTU. För tio år sedan var det vanligt att man hade en lokal serverpark att managera och uppdatera, idag är lösningen ofta en hybrid där man kombinerar on-premises och molnet (IaaS, PaaS, SaaS). Nu om någonsin är det viktigt att välja rätt arkitektur för sin miljö; Software-Defined Everything. Vad gäller säkerhet är jag ofta ute och föreläser om att inte göra om säkerhetsmissarna i molnet, som redan gjorts på marken.

Nytt för i år: unified communications

agendaDu som var med på förra årets RTU vet att vi då breddade innehållet med smarta datacenter i och med uppköpet av Layer8. Som många vet är Radpoint nu en del av den nordiska systemintegratören NetNordic, och därför lägger vi till ett tredje spår utöver säkerhet och smarta datacenter, nämligen unified communications. Det handlar i korthet om hur vi kan kommunicera med våra kunder på ett modernt och effektivt sätt. Med UC integreras kommunikationstjänster som telefoni, e-post, fax, chatt, videosamtal, hänvisningssystem och mycket mera. Enligt Gartner är den största vinsten med UC ”its ability to reduce ’human latency’ in business processes”

Artificiell intelligens och maskininlärning är två begrepp som det pratas mycket om just nu. På RTU 2019 kommer en expert från NetNordic att berätta hur teknikerna kan användas för att göra våra lösningar och tjänster inom IT-säkerhet effektivare, smartare och framförallt hjälpa oss att arbeta mer förebyggande.

RTU har alltid handlat om att erbjuda besökarna relevant kunskap. Vi vet att ni har begränsat med tid att springa på konferenser och därför vill vi fokusera på hur ny spännande teknik kan omsättas i konkret nytta. Det kräver en dialog med besökarna och därför introducerar vi i år rundabordssamtal där deltagarna själva är med och påverkar innehållet. Som besökare väljer du bord beroende på inriktning och kan bidra med att ställa frågor.

Högklassiga seminarier och högklassig underhållning

Som vanligt handlar RTU inte bara om tunga, faktaspäckade seminarier utan vi vet vikten av att bryta av med något mer lättsamt när man har suttit och lyssnat på spännande talare en hel dag. I år kommer ingen mindre än stand-up-komikern och På spåret-deltagaren Kristoffer Appelquist att uppträda. Hans skarpsinniga och underfundiga humor charmade i alla fall oss och vi hoppas att han kommer att bli den perfekta kvällsunderhållningen på det tionde Radpoint Technichal University.